SUA şi Coreea de Sud efectuează noi exerciţii militare în Peninsula Coreea

Şase avioane militare americane, printre care şi două bombardiere supersonice B-1B Lancer, au participat la un exerciţiu militar în Peninsula Coreea reprezentând demonstraţie de forţă a Armatei SUA, pe fondul tensiunilor generate de repetatele teste balistice şi nucleare ale regimului de la Phenian.

Anunţul a fost făcut marţi de Armata sud-coreeană, care a participat şi ea la acest exerciţiu, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Avioanele de luptă ale Armatei SUA au fost acompaniate de avioane de vânătoare F-15K, ce aparţin Armatei sud-coreene.

Potrivit unui comunicat al Şefului de Stat Major al Armatei Coreei de Sud, avioanele au decolat de la o baza amplasată pe Insula Guam.

Odată intrate în spaţiul aerian al Coreei de Sud, cele două bombardiere americane au executat mai multe manevre, lansând rachete asupra unor ţinte amplasate în apele teritoriale sud-coreene, aflate în estul Peninsulei. Ulterior, avioanele de luptă au survolat teritoriul Coreei de Sud şi au executat manevre similare în apele dintre China şi Peninsula Coreea.

Potrivit Armatei sud-coreene, aceste manevre fac parte din exerciţiile militare comune programate, au rolul de a consolida capacităţile de apărare ale Seulului şi de a sublinia alianţa dintre SUA şi Coreea de Sud.